Полезно

България е сред 9 –те страни в Европейския съюз с най-ниско равнище на безработицаРавнището на безработица у нас средно за 2009 година е 7.59%. Последните данни на ЕВРОСТАТ сочат, че средномесечното равнище на безработица за единадесетте месеца за ЕС 27 е 8.87%, като за Еврозоната то е по-високо – 9.37%. България е сред 9–те страни в Европейския съюз с най-ниско равнище на безработица.

Равнището на безработица през декември 2009 г. е 9.13%. През месеца на работа са постъпили 9 380 безработни лица. Значителната част от безработните през декември са се реализирали чрез посредничеството на бюрата по труда – 7682 лица (81.9%). В края на месец декември неусвоените работни места в бюрата по труда са общо 3120, като броят им намалява с 1722 (35.6%), сравнено с предходния месец. На първичния пазар свободните работни места са 2584.

Източник: МТСП

1 thought on “България е сред 9 –те страни в Европейския съюз с най-ниско равнище на безработица”

  1. Това е поредната долна лъжа на статистиката в Бг и на политиците. Как си представяте за съвместимост между факта че България е най-бедната и изоставаща държава в ЕС и в същото време да е с една от най-ниската безработица. Това е долна лъжа и само доказва още веднъж че медийното прострнство в Бг се използва за дезинформация и манипулация на българския народ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
- Enter Your Location -
- or -