Полезно

Програма за имиграция на САЩ позволява на имигрантите да проверят своите възможности за заетостАмериканската служба за гражданство и имиграция (USCIS) обяви тази седмица, че Self Check – безплатна онлайн услуга, която е част от E-верифициращата система и позволява на работниците да проверят собствения си статус на заетост – в момента е достъпна във всички 50 щата. Заедно с всичките 50 щата, тя също е на разположение във Вашингтон, D.C. и на териториите на САЩ на Гуам, Пуерто Рико и американски Вирджински острови.

Програмата бе първоначално стартирана през март 2011 г. от американския министър на вътрешната сигурност Джанет Наполитано и USCIS директорът Алехандро Майоркас. През изминалата година, тя е разширена, за да стане достъпна в цялата страна. Правителството завърши националното разширяване на програмата с един месец по-рано от планираното, първоначално се преценяваше, че програмата ще бъде на разположение във всички 50 щата до март 2012.

“Ние сме доволни,че завършихме предсрочно разширяването на този важен инструмент за работниците и служителите”, каза Maйоркас. “Откакто нашата първоначална система стартира през март, около 67 хиляди души са използвали програмата и очакваме, че участието драстично ще се увеличи щом услугата вече е на разположение на физически лица в цялата страна.”

Self Check е създадена, така че имигрантите могат да проверят своя статус на допустимост на заетост. Освен това, програмата дава насоки за това как да се коригират DHS записите както и социалното осигуряване. Програмата, която е на разположение на английски и испански, изисква следната информация, за да се провери състоянието:

Вашето име, дата на раждане и адрес.

Ще трябва да отговорите на демографски и/ или финансови въпроси. Тези въпроси могат да включват информация за минали адреси, банки, с които може да сте имали взаимоотношения с т.н. Тази информация е необходима, преди да можете да продължите с процеса на самостоятелна проверка. Правителството няма да води записи какви въпроси са били зададен или как е отговорено на въпросите.

Информация, която ще докаже, че имате право да работите в САЩ – това ще включва вашия осигурителен номер и въз основа на гражданството и документите ви, информация като например регистрационен номер като чужденец, номер на документа или номер на I-94.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
- Enter Your Location -
- or -