Полезно

Американски университет отваря online курсове за нелегални имигрантиУниверситетът на Калифорния, Лос Анджелис, Център за изследвания на труда и образование си партнира с Националния колеж по труда, за да предложи онлайн курсове за кредити за колеж на млади имигранти, независимо от техния имиграционен статут.

Проектът, известен като Национала мечта университет, е създаден като усилие да се достигне до нелегалните имигранти-студенти в САЩ, които са блокирани от няколко университета.

“Студентите са мотивирани, те са с новопридобито чувство на надежда, че могат да отидат в колеж”, каза Алма Кастрехон, координатор на проекта. “Ако те нямат тази възможност в родната си държава, трябва някой да им я осигури.”

Около 35 студенти ще бъдат приети в до шест курса през тази година по предмети като история на труда и ненасилието и социални движения. Кастрехон казва, че всеки може да кандидатства за курсовете, независимо от имиграционен си статут.

Една година от курсовете ще струва USD $ 2,490 и студентите ще трябва да пътуват до Мериленд и Калифорния в началото и в края на годината, но ще правят курсовата си работа и задачи онлайн.

Студентите, които завършат програмата, ще получат сертификат и може да прехвърлят кредитните си точки към други университети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
- Enter Your Location -
- or -