Полезно

Нова Зеландия обяви по-големи права за работа за студентиМинистърът по въпросите на имиграцията на Нова Зеландия, Нейтън Гай, обяви схема, предназначена за насърчаване на чуждестранните студенти да учат в района на Кентърбъри, Нова Зеландия. Правителството ще даде по-големи права за заетост англоезични студенти, които учат в Кентърбъри.

Г-н Гай каза, че броят на чуждестранните студенти е намалял през 2011. Той каза: “Чуждестранните студенти са важни за Кентърбъри, но броят им намаля поради големите земетресения. Тази нова инициатива ще помогне за привличането на повече чуждестранни студенти в Крайстчърч и за стимулиране на индустрията и местната икономика. ”

Тази политика ще се проведе първоначално за 18-месечен пробен период. Студенти, посещаващи “доставчици на качествено образование в Кентърбъри” ще могат да работят до 20 часа на седмица. Те трябва да учат по програма на английски език най-малко 14 седмици или да имат Level 4 Foundation Certificate за една пълна учебна година. Списък на съответните институции може да бъде намерен на сайта на Qualifications Authority на Нова Зеландия. В момента само тези с подходящо ниво на английски език, които се обучават по програми за най-малко шест месеца имат право на работа.

Г-н Гай каза “Образователният сектор ни каза, че правото на работа ще помогне за привличането на студенти и е практичен начин, по който можем да помогнем за съвземането на Кентърбъри. Този процес ще спомогне за увеличаване на броя на студентите и ще има серия от ефекти върху икономиката като цяло, чрез привличане на повече хора, които да живеят, работят и харчат пари в региона. “

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
- Enter Your Location -
- or -