Полезно

Предложени са изменения в тестовата система за получаване на австралийски визи – the Character testАвстралийския министър на имиграцията Скот Морисън въведе нов законопроект, който има за цел да подобри австралийската тест системата за получаване на визи (the Character test), която не е била променяна от 1999 г. насам.

Промените, ако въобще бъдат одобрени, ще дадат на правителството по-голяма власт да отказва или да отменя кандидатурите за получаване на австралийски визи на неграждани въз основа на техни характеристики. Докато има налични основателни подозрения, че даден кандидат е бил замесен в престъпна дейност, това ще бъде самодостатъчно основание той да получи отказ за получаване на виза.

Престъпните дейности могат да се отнасят до военни престъпления, изтезания, робство, трафик на хора, геноцид, или всякакъв друг вид престъпление, което е “от сериозно международно значение”. Съгласно новите правила, дори само даден кандидат да бъде заподозрян в някоя от горепосочените дейности, може да бъде достатъчно, за да му се бъде даден отказ или анулиране на визовата кандидатура, дори и ако не е имал действителна присъда по даденото престъпление.

Законопроектът също така изисква от местните държавни власти да предават всякаква налична лична информация, която може да имат за даден кандидат, тъй като това е от значение и може да повлияе върху цялостната оценка на профила на кандидата.

Министър Морисън коментира, че тези промени са необходими, тъй като имиграционните процеси в Австралия не са претърпявали драстични промени  от далечната 1999 г. насам, когато за последно процесът е бил преразглеждан.

В днешни дни на територията на Австралия има много повече временно-пребиваващи притежатели на визи за разлика от 90-те години на 20-ти век, включително и на тези с работна виза  Подклас 457, Работна ваканционна виза и Виза за посещения.

1 thought on “Предложени са изменения в тестовата система за получаване на австралийски визи – the Character test”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X
- Enter Your Location -
- or -