Начало » Чужбина » САЩ » Полезна информация » Как да преминем интервюто за туристическа виза за САЩ – съвети

Как да преминем интервюто за туристическа виза за САЩ – съвети

5 март 2012 Един коментар


За много обикновени българи пътуването до Америка дори, за да посетят някого, е реализация на най-голямата им мечта. За съжаление, много преживяват само разочарование и  гняв, докато се опитват да получат туристическа виза за САЩ. Американското посолство е много стриктно що се отнася до даване на достъп на българи до САЩ.

Това се дължи най-вече на големия брой българи, които живеят и работят нелегално в Америка. Не е тайна, че консулите могат да бъдат доста груби и дискриминиращи по време на интервютата на българи, които кандидатстват за туристическа виза.

Много кандидати се страхуват от интервюто, защото въпросите са много кратки и от отговорите зависи дали желаещият ще получи виза. Тъжно, но броят на отхвърлените кандидатури е много по-голям от тези, които са получили виза. Ако искате да отидете до Америка на гости и се притеснявате от интервюто, следните съвети може да са от полза:

Интервю за туристическа виза- Съвети

Както вече споменахме, интервюто ще трае само няколко минути и въпросите са свързани най-вече с причината за пътуването до Америка. Консулът иска доказателства, че ще се върнете от САЩ и че имате достатъчно връзки и причини да се върнете в България.

Отговорите ви също така трябва да потвърждават, че отивате до Америка само за кратко и нямате намерение да останете като имигранти. Доказано е, че хората в работоспособна възраст и най-вече неомъжените млади жени, получават туристическа виза доста по-трудно. От друга страна, посланикът доста често дава виза на кандидати над 60 или на деца под 7 години.

Подходящото време е важно. Важен съвет – насрочете пътуването си до САЩ според датата на конференция или друго, интересно за вас мероприятие. По този начин може да изтъкнете това като повод за посещението в САЩ. Освен това е добра идея да кандидатствате за туристическа виза, докато учите, защото това доказва, че ще се върнете в България, за да завършите образованието си.

Бъдете подготвени Някои посланици въобще не поглеждат съпровождащите документи, които кандидатите представят, но все пак е препоръчително да се подготвите с документи, които доказват стабилни връзки с България. Ако ще посетите сватба или кръщене, копие от поканата би помогнало. Ето някои от основните документи, които трябва да вземете със себе си в деня на интервюто.

Необходими документи: паспорт, квитанция за платена такса, формуляр DS156, формуляр DS157, снимка, акт за раждане, пълномощно за пътуване (за непълнолетни), свидетелство за брак ( за женени хора)

Документи, които доказват, че трябва да отидете до САЩ:покана (за мероприятие), план за пътуването, резервация в хотел, списък с места, които ще посетите и др.

Документи, доказващи силни връзки с България:банкови сметки и извлечения, ITR, бележка, че имате работа (доказваща добро заплащане и висока позиция, ако е възможно, бележка за записване в университет, SEC регистрация (за занимаващи се с бизнес), свидетелство за брак или акт за раждане на децата и т.н.

Бъдете уверени. Нервите няма да ви докарат до никъде, така че бъдете спокойни и уравновесени. Измислете наистина уникален отговор на въпроса „Защо искате да отидете до Америка?„. Бъдете възможно най-честни – това ще помогне. Отговорът ви не трябва да оставя ни най-малко съмнение, че може да останете в страната или че възнамерявате да работите там.

Прочитания: 16376
BE SOCIAL
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Един коментар »

  • записвания за Испания said:

    Това, че по този начин може да изтъкнеме това като повод за посещението в САЩ е добра идея, пък и явно е изпитана вече. Освен това е добра идея да кандидатстваме за туристическа виза, докато учиме, защото това доказва, че ще се върнеме в България, за да завършихме образованието си.Това са ми го казвали доста мой приятели,които заминаха и се върнаха друга отново отидоха и решиха там да си останат и там да градът своето бъдеще, понеже има работа и печелят пари с които могат да си позволят по по спокоен живот.

Остави коментар!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Можете да използвате следните тагове:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WorkAbroad.bg

Работа в чужбина

Бързи връзки

 Препоръчваме също

Всички права запазени © 2006 - 2014 ★ WorkAbroad.bg | Работа в чужбина